3 sorters behandlingar för en yngre hud

Med rätt behandling kan huden kännas och se mycket yngre ut. Det finns en rad kliniker i exempelvis Stockholm som har olika sorters föryngrande hudvårdsbehandlingar. Behandlingarna kan också passa bra när huden solskadats eller drabbats av någon annan yttre påverkan, som skapar ojämnheter. Nedanför följer tre hudvårdsbehandlingar som bland andra Estetiskainstitutet.se erbjuder.

1. IPL

IPL är en vanlig hudvårdsbehandling på Estetiskainstitutet.se och den är effektiv just för att den har så många olika användningsområden. Tack vare IPL kan du behandla ytliga blodkärl och pigmentfläckar, bara för att nämna ett par exempel på smidiga hudkorrigeringar i främst ansiktet. Beroende på de personliga förutsättningarna kan det räcka med en enda behandling för att till exempel ansiktsblodkärlens synlighet ska minska. Vanligast är dock att upprepade behandlingar görs över tid.

Upprepade behandlingar kan krävas för att uppnå en hudföryngrande effekt. Man brukar rekommenderas tre behandlingar med några veckors mellanrum för att effekten ska hålla i sig i upp till fem år. IPL går in på djupet i huden och ökar elasticiteten. I kombination med att denna form av ljusbehandling tar bort de ytliga blodkärlen och pigmentfläckarna ger spänstigheten en direkt fräschare lyster. Om du vill ha en enkel hudbehandling via Estetiskainstitutet.se kan du börja med att förhöra dig om IPL.

2. Dermapen

Dermapen är ett annat alternativ och innebär att du behandlas med mikronålar som går djupare ner i huden och som därför också kan ge snabba resultat. Redan efter en behandling kan du märka skillnad på fina linjer, pigmentfläckar och ärr efter akne. Hudens fasthet och elasticitet blir också bättre gång för gång. Om du ska nå bästa möjliga effekt bör du gå på flera Dermapen-behandlingar, någonstans mellan fyra och sex gånger.

3. Kemisk peeling

På en hudvårdsklinik som Estetiskainstitutet.se erbjuds även kemisk peeling. Det här är en metod som går ut på att stimulera nybildningen av hudceller genom att skala bort det yttersta, och i regel trötta, hudlagret. Den kemiska peelingen ska vara bra mot små rynkor och ärrbildningar i ansiktshuden. Behandlingsformen inte bara skalar bort, den jämnar även ut hyn.

Övriga hudvårdsbehandlingar

Merparten av hudvårdsbehandlingarna kan kombineras och kompletteras i strävan efter önskat resultat. Därför är det viktigt att du konsulterar ett hudvårdsproffs innan du slår till. PRP och PRX-T33 är exempel på andra behandlingsformer, och så även Profhilo och Skinbooster. Listan över hudbehandlingar kan helt enkelt göras lång.

Oavsett vilken eller vilka behandlingar du till slut väljer rekommenderas du alltså att prata igenom beslutet med en expert på området. På så sätt kan du få tips på bättre och smidigare lösningar utifrån dina unika förutsättningar. De olika behandlingsformerna kräver också olika många tillfällen, vilket kan vara bra att ha med dig.

I vissa fall ska du kanske undvika solen eller andra hudpåfrestningar tiden direkt efter behandlingen. Med andra ord kan planering vara A och O här.