Få en bättre hy med en bra hudvårdsrutin

För att du ska ha en fin hy som strålar behöver du ta hand om den. När du vårdar huden med rätt produkter för dig kommer din hy fungera bättre, hålla sig ung och stråla. Om du vill ha bra hudvårdsprodukter ska du gå in på Hudoteket som har allt du kan tänkas behöva. Om du är osäker på vad du ska välja för produkter kan du läsa på Hudoteket om olika hudtyper och hudtillstånd för att hitta rätt. Du kan även hitta makeup på Hudoteket. Det är viktigt att du väljer produkter som passar till din hy.

Din dagliga hudvårdsrutin

När du ska strukturera upp din dagliga hudvårdsrutin finns det några bra tips som du kan ta med dig. Börja alltid med att rengöra din hy. Hitta en rengöring som passar dig och som du gillar. Det finns både mousser och krämer för att rengöra huden på ett skonsamt sätt. Skölj rengöringen med ljummet vatten. Tänk på att rengöra halsen och dekolletaget. Använd alltid en ren handduk när du torkar ansiktet för att inte få bakterier på din rengjorda hy. Tvätta och rengöra ansiktet kan du med fördel göra morgon och kväll.

Massera ansiktet

Efter rengöringen kan du använda en toner eller gå direkt på serum. Serum är till för att ge huden en extra boost. Det finns flera olika serum med olika egenskaper. Hitta ett som passar dig. Massera in ditt ansikte, hals och dekolletage med serumet. Du kan använda serum både morgon och kväll. Nästa steg är att smörja in ansiktet med en kräm. Dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen. De har olika egenskaper så det är bra att ha en av varje. När du smörjer in ansiktet kan du passa på att massera ditt ansikte för att få igång blodcirkulationen. Det ger dig även en fin färg i ansiktet.

Boosta huden lite extra

Utöver din dagliga hudvårdsrutin kan du använda peeling och olika masker för att boosta huden lite extra emellanåt. Peeling tar bort döda hudceller från huden, vilket är fördelaktigt. En mask kan återfukta ditt ansikte på ett bra sätt. Det finns även masker som rengör ansiktet på djupet. När det kommer till hudvårdsrutiner kan du göra den hur kort och lång du vill. Det viktiga är att du anpassar den efter dig och din hud. Använd även produkter som stöttar och ger din hud det den behöver för att kunna stråla.