Påbörja resan mot ett tobaksfritt liv – med nikotinpåsar

Har du en ovana av att snusa, röka eller kanske både ock? I så fall kanske det är dags att försöka bli av med beroendet av tobak för att få en mer hälsosam livsstil. Tobak dödar som bekant många människor varje år på grund av lungcancer, men även många andra cancersjukdomar kan uppstå till följd av tobaksanvändning.

Därför ska du sluta med tobak

Att vara beroende av diverse tobaksprodukter är vanligt, men utan det starkt beroendeframkallande medlet nikotin i produkterna hade knappast så många använt tobak i den utsträckning som de gör. Tobak är inte bra för något, tvärtom är det en faktor till ohälsa och sjukdom. Risken att drabbas av diverse cancersjukdomar ökar om man använder tobak dagligen. Den som röker löper även stor risk att drabbas av KOL och därför är det fördelaktigt att vänja sig av med tobak.

Använd nikotinpåsar istället

Att byta ut snuset mot nikotinpåsar är bra om man på riktigt vill få en sundare livsstil och ett liv utan tobak. Det är som bekant nikotinet i tobaksprodukterna som ställer till det, men genom att byta ut vanliga tobaksprodukter som innehåller nikotin till tobaksfria produkter, blir det betydligt lättare att hålla sig borta från tobak.

Förändra en vana i taget

Man har oftast inte bara en dålig vana utan flera. Om du planerar att sluta med tobak bör du dock ta en sak i taget. Annars är risken stor att du faller tillbaka i gamla vanor igen. Se till att göra det till en vana att inte bruka tobak först och främst, sedan kan du ta dig an andra ovanor. Kanske rör du dig för lite och vill börja jogga? I så fall bör du vänta med det tills du inte behöver tänka på att inte bruka tobak till vardags.