Så får du bättre privatekonomi

Allt fler människor lägger idag ner mycket tid och fokus på att få en så bra privatekonomi som möjligt. Man vill inte bara se till att spara till pensionen, utan man vill också ha en buffert för oförutsedda utgifter, ett sparkonto till barnen och en god kreditvärdighet. Att få till en bra privatekonomi är sällan svårt, men det förutsätter att du har en inkomst.

Alla människor i Sverige har möjlighet att förbättra sin ekonomi, men ibland kan det stå stilla och man vet inte riktigt hur man ska gå tillväga. Vi hjälper dig med de första stegen som du kan ta till en tryggare och säkrare vardag – såväl som framtid.

Se över abonnemang, utgifter och avtal

I det digitala samhälle vi lever i är det lätt att samla på sig många abonnemang och avtal. Det kan t.ex. vara prenumerationer på appar i mobilen, streamingtjänster på nätet eller på Tv, men också ljudböcker och andra tjänster. Se över vad som verkligen är viktigt för dig och avsluta sedan resterande abonnemang.

Börja spara

Ja, ett klassiskt knep, men det fungerar verkligen. Du behöver inte spara mycket varje månad om det känns tomt på kontot, men försök åtminstone att lägga undan en hundralapp eller två. Ju mer du kan spara, desto bättre.

Samla lån och krediter

Idag är det mycket vanligt att ha lån och krediter, men många små lån kan snabbt komma upp i mycket höga belopp. Se till att du betalar av lånen så fort som möjligt eller använd dig av ett samlingslån för att förbättra din ekonomi. Då betalar du bara en amortering och ränta istället för fler.