Färga håret hemma – att tänka på

Att färga håret hemma är idag väldigt vanligt och många väljer det billigare och enklare alternativet, istället för att besöka en salong. Hårfärger för hemmabruk är idag så pass bra att det sällan är några svårigheter att få till en fin färg och det stora utbudet gör att du har många produkter att välja mellan.

Att färga håret hemma är förvisso enkelt, men det krävs ändå att man följer instruktionerna noga och att man har förståelse för hur olika färger påverkar vårt naturliga hår. Vi har gått igenom hälsotidningar på nätet och plockat ut de absolut bästa tipsen – så att du kan få en hårfärg som du blir stolt över!

Välj en färg som passar din naturliga hårfärg

Det är inte alla hårfärger som lämpar sig bra för alla nyanser och därför är det viktigt att du väljer en produkt som faktiskt lämpar sig för den hårfärg du har idag. Att färga en mycket ljust hår svart är t.ex. aldrig att rekommendera, eftersom det kan vara svårt för håret att suga åt sig pigmentet och du kan få ett hår som ser grått ut istället. Att lägg en blondering på ett svart eller rött hår är sällan heller en bra idé. Titta på förpackningens baksida för att se om den passar din hårfärg.

Följ tidsrekommendationen

Ditt hår kommer inte att bli mörkare för att du väljer att ha i färgen mycket länge än den rekommenderade verkningstiden. Detta kan istället leda till ett felaktigt resultat eller problem med klåda i hårbotten. Se därför till att du alltid följer instruktionerna noga.

Använd vaselin vid mörka hårfärger

Hårfärg kladdar en hel del och det är inte alltid lätt att pricka rätt. Se därför till att smörja in öron, hårfäste vid pannan och halsen med vaselin innan du börjar. Det gör att färgen enkelt kan tvättas bort om den kommer utanför.