Tips på egna hårmasker

Känns håret trött och slitet kan det vara hög tid att använda sig av en inpackning. Med en inpackning får ditt hår en riktig energiboost och den näring som behövs för att kännas starkt, friskt och glänsande. Det är dock inte alltid man har en inpackning ståendes i badrummet och bara väntar på att användas. Som tur är kan du använda dig av andra saker i hemmet, t.ex. sånt du kan hitta i ditt skafferi.

Det finns flera orsaker till varför ditt hår kan vara slitet och torrt. Det kan t.ex. bero på att du använder dig av värmestyling alldeles för ofta, att väder och vind har slitit på håret eller att du inte får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att ditt hår ska må bra. Vi vill att alla ska få njuta av ett hår som är fullt av glans och som är mjukt och behagligt. Därför har vi tagit fram tre olika hårmasker som du kan skapa med vanliga livsmedel du har i ditt hem.

Hårinpackning för torrt hår

Är ditt hår mycket torrt är det återfuktning som gäller! Till den här hårmasken behöver du endast två ingredienser – honung och olivolja. Börja med att mäta upp 2 matskedar honung i en skål och häll därefter i 2 matskedar med olivolja. Se till att ingredienserna blandas ordentligt och applicera därefter hela blandningen i håret såväl som i hårbotten. Verkningstiden är endast 30 minuter, innan du sköljer igenom och tvättar ditt hår som du brukar.

Hårinpackning för fett hår

Tampas du med hår som blir fett redan dagen efter tvätt? Då kan du ha problem med en högre talgproduktion i hårbotten. Till den här hårmasken behöver du bland annat vinäger och salt, men också vanligt kranvatten. Börja med att blanda 1 msk vinäger i en skål och tillsätt därefter 2 dl med vanligt kranvatten. Blanda ihop ordentligt och tillsätt sedan en nypa med vanligt salt. Hela blandningen ska masseras in i hårbotten och därefter verka i en timme. Skölj gärna ur med kallt vatten.

Hårinpackning för slitet hår

Slitet hår kan vara lite svårare att reparera och i många fall behöver du klippa av de döda topparna för att håret ska kännas friskt igen. Innan du klipper kan du dock testa den här inpackningen som består av 4 msk med naturell och smakfri yoghurt, 1 st äggula, 1 tsk med honung och 1 msk olivolja. Börja med att blanda yoghurt och olja och tillsätt sedan resterande ingredienser. Massera in och låt verka under handduk i ca 20 minuter, innan du sköljer av.